Před nedávnem se ve Volyni na tvrzi pořádal kurz afrických tanců vedený partou lidí z Ghany, která si říká GhanaDance Ensemble a já měla to štěstí, že jsem se toho mohla zúčastnit.

Kurz vedl Clifford Selorm Ametefe, což je tanečník, lektor a choreograf pocházející z města Kokomlemle z regionu Greater Accra v Ghaně. Získal už řadu ocenění, včetně toho, že vyhrál v roce 2014 Top Male model of Ghana a spoustu tanečních soutěží. Do České republiky se poprvé podíval v roce 2017, kdy vystupoval na tanečním festivalu v Praze. V Ghaně se zúčastnil více než 140 divadelních a tanečních představení s výbornými ghanskými i mezinárodními umělci. Kromě modelingu a tancování se věnuje i pořádání mnoha akcí jako např. organizování prvního ročníku Legon Fashion Weekend věnovanému podpoře ghanskému obchodu s odívaním. V Ghaně se zúčastnil více než 140 divadelních a tanečních představení s výbornými ghanskými i mezinárodními umělci. Kromě modelingu a tancování se věnuje i pořádání mnoha akcí jako např. organizování prvního ročníku Legon Fashion Weekend věnovanému podpoře ghanskému obchodu s odívaním.

Pavel Drdel a Sůl & Řepa jsou v poslední době dost skloňovanými jmény.
Sůl & Řepa je restaurace, která ve Strakonicích funguje necelé dva roky, sklízí pozitivní ohlasy a mnozí lidé si ji s městem asociují. 
Pavel Drdel je kuchař, který po nějaký čas vařil kupříkladu v Německu a Itálii a jeho kuchyně se, dalo by se říci, snaží souznít s přírodou. Uvolil se podstoupit tento rozhovor, kde rozjímá nad chodem restaurace a gastronomií obecně, ale zaznívají zde i poněkud hluboké myšlenky o jeho životě.

Proč název Sůl & Řepa?

Strašně rád pracuji s řepou, je to jedna z mých nejoblíbenějších surovin. Než vznikla restaurace a dělali jsme různé degustace po kraji, už jsem věděl, že to bude řepa. Úplně původně jsem chtěl název anglicky, ale to mi manželka vymluvila, protože lidi si musí říct: jdeme do… třeba Kozlovny nebo zkrátka někam.